ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

1. Τα ρούχα που μόλις αγοράσατε έχουν ετικέτες εσωτερικά με την σύνθεσή τους. Μην τις αφαιρέσετε. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ποια είναι η σύνθεση του ρούχου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ο σωστός τρόπος καθαρισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ ! Ο τρόπος του καθαρισμού που αναγράφεται στις ετικέτες αυτές δεν είναι πάντοτε σωστός.

2. Τα ρούχα που μόλις χρησιμοποιήσατε, πρίν τα βάλετε στα 'άπλυτα αερείστε τα για λίγο απο την καλή και την ανάποδη πλευρά τους. Έτσι αποφεύγεται να μουχλιάσουν αποθηκευμένα στο καλάθι με τα άπλυτα ή να δημιουργηθούν λεκιάσματα που δεν φεύγουν με τον καθαρισμό.

3. Αποφύγετε να αποθηκεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα ρούχα που δεν έχουν καθαριστεί. Οι λεκέδες φιξάρονται στις ίνες και ο καθαρισμός τους δυσκολεύει πολύ.

4. Αποφεύγουμε να καθαρίζουμε με νερό ρούχα απο μετάξι, απο μαλλί, απο λινό κ.τ.λ. Τα υφάσματα απο φυσικά υλικά με το νερό σταδιακά χάνουν την αρχική τους μορφή.

5. Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε λεκέ που δεν γνωρίζετε οτι σίγουρα θα τα καταφέρετε. Αν ο λεκές δεν εξαφανιστεί στο σπίτι, η δική μας προσπάθεια καθαρισμού θα είναι πιο δύσκολη διότι ο λεκές μπορεί να απλώσει περισσότερο. Είναι πολύ χρήσιμο να μας επισυμάνετε το είδος του λεκέ π.χ. γράσο, αίμα, κρασί, κ.τ.λ. για το καλύτερο αποτέλεσμα καθαρισμού.

6. Δύο φλυτζάνια έτοιμου μαύρου δυνατού καφέ φίλτρου, ξαναδίνουν την ένταση στο μαύρο χρώμα που έχασαν ρούχα όπως φούστες, μπλούζες, παντελόνια. Απλά στην φάση που το πλυντήριό σας τα ξεπλένει προσθέστε αυτά τα δύο φλυτζάνια καφέ.

7. Σόδα μαγειρική αντί για μαλακτικό: Προσθέστε μισή κούπα μαγειρική σόδα πριν το πλύσιμο και τα ρούχα σας θα γίνουν αφράτα.

8. Για να στεγνώσετε ρούχα που περιέχουν ελαστικές ίνες ή φόρμες μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα σε σκιερό μέρος. Διαφορετικά κινδυνεύουν να συρρικνωθούν ή να ξεχειλώσουν.

9. Προστατέψτε τα ταγιέρ και τα κουστούμια σας απο τις τσακίσεις. Η υπηρεσία μας "Φιξάρισμα" προστατεύει το χρώμα του ρούχου και προλαμβάνει τα τσαλακώματα.

10. Οι υδρατμοί στο μπάνιο σας είναι ότι πρέπει για να ξαναβρούν την φόρμα τους τα μάλλινα και γενικά τα τσαλακωμένα ρούχα σας. Κρεμάστε τα στο μπάνιο σας μακριά απο καλοριφέρ ή θερμαντικά σώματα.

11. Τα ρούχα σας κάνουν γωνίες στους ώμους απο τις άκρες της κρεμάστρας σας; Προσθέστε βάτες στις δύο άκρες της κρεμάστρας σας για να προστατέψετε την φόρμα των ρούχων σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΩΜΑ

1. Πρίν χρησιμοποιήσετε το σίδερό σας στο σπίτι τρίψτε την πλάκα σιδερώματος με ένα μαλακό ύφασμα και με ξύδι για να είναι καθαρή. Έτσι αποφεύγονται να δημιουργηθούν "ίχνη" στα ρούχα που θα σιδερώσετε.

2. Το σιδέρωμα γίνεται πιο εύκολο όταν τα ρούχα είναι ελάχιστα νοτισμένα.

3. Για πιο γρήγορο σιδέρωμα τοποθετήστε αλουμινόχαρτο κάτω απο το κάλλυμα της σιδερώστρας σας. Τα ρούχα θα παραμείνουν σιδερωμένα για μεγαλύτερο διάστημα.

4. Σιδερώστε τα ευαίσθητα υφάσματα πάντοτε από την ανάποδη και με ένα καθαρό λεπτό ύφασμα λευκού χρώματος κάτω από το σίδερο.

* Πρίν αποθηκευσετε τα μάλλινά σας, ρωτήστε μας για την υπηρεσία προστασίας απο τον σκόρο, με μόνο 1 επιβάρυνση επί της τιμής του καθαρισμού του ρούχου σας.

© 2014 - 2017 acdryclean.gr . By all rights reserved | design & development: webisart.gr 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now